WLM News

Top tien plaatsen voor het Hofstede MX Team

WLM News picture

Klik op de afbeelding om een grotere versie te zien

Het Hofstede MX Team kwam zondag aan de start in het Nederlands Kampioenschap in Halle en in het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Valkenswaard. Timmerman kwam in de tijdtraining van de MX2 klasse in Halle uit op een negende tijd. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en dook pas op een vijftiende plaats de eerste bocht in. Hij begon aan een opmars maar niet veel later kwam hij met een aantal andere rijders ten val waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Karl zette alles op alles en wist uiteindelijk nog helemaal terug te komen naar een elfde plaats. In de tweede manche was zijn start vele malen beter en ditmaal kwam hij op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed volgen en reed lang op een vijfde plaats. Echter in de slotfase maakte hij een foutje waardoor hij uiteindelijk zesde werd.

Ralph Slager heeft de afgelopen weken een aantal wedstrijden gereden. Bij de Twente Cup wedstrijden in Westerhaar en St. Isidorushoeve wist hij beide keren te winnen en bij de clubcross in Heerde werd hij vijfde.

In Halle begon hij aan de dag met een zeventiende trainingstijd. In de eerste manche kwam hij redelijk goed weg bij de start en kon op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging best lekker alleen door twee valpartijen verloor hij de aansluiting waardoor hij niet verder kwam dan een zeventiende plaats. In de tweede manche kwam hij iets minder goed weg bij de start. Het rijden ging in deze manche beter en zonder valpartijen kwam hij ditmaal op een veertiende plaats over de finish. Het verschil met de elfde man was slechts twee seconden maar helaas duurde de manche twee ronden tekort voor Ralph.

Klaas Hofstede zette zijn beste beentje voor in de open klasse. Na een achtste tijd in de tijdtraining pakte hij in de eerste manche een redelijke start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij raakte verwikkeld in mooie strijd met verschillende andere rijders en kwam op een nette zesde plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij na een goede start in de eerste ronde ten val en dit had tot gevolg dat hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Niet veel later viel hij nog een keer maar dit deed Klaas niet uit het veld doen slaan en hij begon aan een opmars naar voren. Alles werd op alles gezet en hij wist er uiteindelijk nog een dertiende plaats uit te slepen.

Dylan Schra ging van start in de MX2 Cup klasse in Halle. Er werd in 1 groep gereden en dit betekende dat het belangrijk was om in de training naar ruimte te zoeken. Dylan zette verschillende keren aan om een goede tijd op de klokken te zetten en kwam uit op een vijftiende tijd. Hier was hij niet helemaal tevreden mee maar wel kon hij hiermee een redelijk goede startplaats uitzoeken in de manches.

In de eerste manche pakte hij geen goede start en kon maar net binnen de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Door een valpartij in de tweede ronde zakte hij helemaal terug naar een negenentwintigste plaats. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace maar helaas kwam hij nogmaals ten val waar opnieuw kostbare tijd verloren ging. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij zich nog terug te knokken naar een zeventiende plaats.

Ook in de tweede manche zat Dylan er niet lekker bij na de start en kwam rond de twintigste plaats uit de eerste bocht. Bij een inhaalactie kwam hij in de lucht in aanraking met een andere rijder en kwam hard ten val. Gelukkig kon hij zijn weg nog wel vervolgen maar meer dan een 23ste plaats zat er niet in voor Dylan. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Dylan op een tiende plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Heerde.

Niels Dijk kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Valkenswaard. Nadat hij een dag eerder in de clubwedstrijd in Heerde negende was geworden, wist hij in de training in Valkenswaard een twaalfde tijd op de klokken te zetten. Bij de start van de eerste manche kreeg de motor van Niels grip toen hij over het starthek heen reed en dit had tot gevolg dat zijn voorwiel ver omhoog kwam. Hierdoor moest hij even zijn gas dicht doen waardoor hij in de achterhoede de eerste bocht in dook. Niels bleef hier rustig onder en zette de achtervolging in. Gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder naar voren en sloot de manche af op een nette elfde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en op een elfde plaats stuurde de jarige job zijn motor de eerste bocht in. Al snel kwam hij aan het achterwiel van twee rijders die bijna dezelfde snelheid reden. Niels zocht rondenlang naar gaatjes waar hij deze twee rijders kon passeren maar het foutje kwam maar niet. In de laatste ronde zette hij in een steile afdaling de aanval in en wist beide rijders eruit te remmen. Omdat hij zich in de volgende klim mis schakelde, verloor hij weer een positie waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd op een tiende plaats over de finish kwam. Met een elfde en een tiende plaats in de manches eindigde hij op een mooie negende plaats in het dagklassement. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat Niels op een negende plaats in de tussenstand. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve.

 
Drupal

© Copyright WLM Design 2019 - Privacy