WLM News

Max Engelen loopt rugblessure op in het EK MX2 in Engeland

WLM News picture

Klik op de afbeelding om een grotere versie te zien

Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport team heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin een tegenslag voor de kiezen gehad. In de derde ronde van de tijdtraining op zaterdag kwam Max hard ten val en blesseerde hierbij zijn rug. De blessure zorgde ervoor dat hij in de eerste manche nog wel van start ging maar al snel de wedstrijd af moest breken omdat het te gevaarlijk was om door te rijden.

In de eerste ronde van de tijdtraining wist Max gelijk een redelijk goede ronde neer te zetten. Al snel werd duidelijk dat dit een hele snelle groep was en dat deze tijd niet voldoende zou zijn voor een top tien plaats. Daarom besloot Max om nogmaals aan te zetten. Dit resulteerde in een snellere sectietijd totdat hij een flinke highsider kreeg en van zijn motor werd gelanceerd. Hij kwam hard op zijn rug terecht en het duurde dan ook even voordat hij weer terug op de motor zat. Max moest even bijkomen in de pits en zakte op dat moment terug naar een twaalfde tijd. Ondanks de pijn ging hij toch nog een keer op pad om te proberen zijn tijd aan te scherpen. Dit lukte hem met ruim een seconde en dit zorgde ervoor dat hij zich als zesde in zijn groep wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Na de training was al snel duidelijk dat het niet goed zat want gewoon lopen ging al erg moeizaam. Een bezoek aan de EHBO gaf ook geen oplossing. Na een pijnlijke en slapeloze nacht werd toch de beslissing genomen om te proberen te rijden in de eerste manche.

Als elfde zocht hij een plaats achter het starthek voor de eerste manche en had hierdoor een goede uitgangspositie voor een kansrijk begin van de manche. Echter na het vallen van het starthek had Max zo weinig controle over zijn benen dat hij deze met moeite op de voetsteunen kreeg. De start was hierdoor niet best en Max probeerde even te knokken voor wat hij waard was, maar met de vele verre sprongen was het een erg pijnlijk avontuur. Zo pijnlijk dat Max besloot dat het niet verantwoord was om verder te rijden.

Op maandag zal Max verder onderzocht worden, waarna duidelijk zal worden of de volgende EK in Mantova van aanstaand weekend haalbaar is. 

 
Drupal

© Copyright WLM Design 2019 - Privacy