WLM News

Max Engelen laat karakter zien in het ONK MX2 in Oss

WLM News picture

Klik op de afbeelding om een grotere versie te zien

Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport Team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Oss geen loon naar werken gehad. De rijder uit Maarsbergen reed een hele sterke eerste manche waarin hij op een vijfde plaats over de finish zou zijn gekomen. Echter vlak voor het ingaan van de laatste ronde verwoeste een steen zijn ketting en tandwiel waardoor hij geen vijfde maar 22ste werd. In de tweede manche nam hij zijn revanche door op een nette zesde plaats over de finish te komen.

Het was alweer een aantal jaren geleden dat Max voor het laatst op het circuit van Oss had gereden. Het had heel veel geregend op de dagen voorafgaande aan het evenement maar door het harde werken van de vrijwilligers lag de baan er toch goed in. In de training had Max even tijd nodig om in zijn ritme te komen. Gedurende de sessie wist hij zijn tijd een aantal keren te verbeteren en zette in de laatste ronde nog zijn snelste tijd op de klokken waarmee hij de training afsloot op een zevende plaats.

Voor de start van de eerste manche besloot Max om aan de andere kant achter het starthek te gaan staan dan waar de eerste zes rijders gingen staan. Toen het starthek viel, kwam hij goed weg en hij leek bijna kopstart te gaan pakken. Helaas kwam hij in de eerste paar bochten een beetje knel te zitten maar kwam er goed doorheen en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel kwam hij achter Magne Klingsheim terecht, die dezelfde lijnen als Max reed. Max probeerde van alles maar kon nergens een gaatje vinden waar hij hem kon passeren. Omdat hij andere lijnen moest gaan rijden, moest hij het tempo even laten zakken. Dit zorgde ervoor dat Lars van Berkel en Ben Watson hem wisten te passeren. Toch bleef Max het proberen en wist Klingsheim in de slotfase te passeren. Vervolgens wist hij nog een positie goed te maken waardoor hij door schoof naar een vijfde positie. Helaas sloeg vlak voor het einde van de manche het noodlot toe voor Max want er kwam een steen bekneld te zitten tussen de ketting en het tandwiel. Dit zorgde ervoor dat zowel de ketting als het voortandwiel afbraken. Met alle krachten die hij nog in zich had, duwde hij op karakter zijn motor over de finish en wist er toch nog een 22ste plaats uit te slepen. Boos en teleurgesteld keerde Max terug naar het paddock waar hij zich op ging laden voor de tweede manche.

Gemotiveerd ging hij van start in de tweede manche. Ditmaal zat hij er net iets minder goed bij en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist al snel op te klimmen naar een zevende plaats. Max had een goed tempo in handen, die hetzelfde was als die van de zesde man. Ook de man op de achtste plaats kon niet dichterbij komen. Door een valpartij van een rijder voor hem, schoof Max door naar een zesde plaats en wist deze positie in handen te houden tot aan de finish.

Ondanks zijn tegenslag in de eerste manche wist Max toch elfde te worden in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is de rijder uit Maarsbergen opgeklommen naar een achtste plaats. Op zondag 11 oktober staat de laatste wedstrijd op het programma in het Brabantse Mill.

 
Drupal

© Copyright WLM Design 2019 - Privacy