WLM News

Klaas Hofstede wint op 45-jarige leeftijd NK MX1 in Lelystad

WLM News picture

Klik op de afbeelding om een grotere versie te zien

Klaas Hofstede van het Hofstede MX Team heeft op 45-jarige leeftijd het Nederlands Kampioenschap MX1 in Lelystad weten te winnen. De rijder uit Staphorst zat er in beide manches goed bij na de start en wist met een tweede en een eerste plaats in de manches de dagzege te veroveren.

De dag in Lelystad begon positief voor Klaas want hij had zijn draai al snel gevonden op het circuit en zette een vijfde tijd op de klokken. In de eerste manche zat hij er goed bij na het vallen van het starthek en wist al snel een aantal plaatsen winst te boeken om zich op te werken naar een tweede plaats. Netjes rijdend wist hij stand te houden op deze positie en kwam op een tweede plaats over de finish.

Ook in de tweede manche zat Klaas er goed vooraan bij na de start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een derde plaats voorbij start/finish. Hij begon het gaatje tot aan de twee leiders dicht te rijden en ging in de aanval. Hij wist beide rijders te passeren en wist na een sterk gereden wedstrijd de manche winnend af te sluiten. Met een 2-1 in de manches pakte de 45-jarige Hofstede de dagzege in Lelystad.

Karl Timmerman en Ralph Slager kwamen aan de start in de MX2 klasse. Ralph had zijn draai gelijk gevonden op het circuit en zette een zesde tijd op de klokken. Met Karl ging het rijden moeizaam in de training en kwam daardoor niet verder dan een dertiende plaats. 

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Karl die van de beide rijders de beste start had genomen en op een derde plaats door de eerste bocht kwam. Met een goed tempo reed hij lang op een vierde plaats maar in de slotfase moest hij nog een plaats afstaan en kwam op een vijfde plaats over de finish. Ralph begon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd. Het rijden ging super maar door twee kleine foutjes moest hij twee keer een groep met rijders voor hem inhalen. Ralph reed een sterke wedstrijd en kwam als twaalfde over de finish.

De tweede manche van Karl begon met een tegenslag want hij werd meegenomen in een valpartij en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo wist hij terug naar voren te komen en wist er toch nog een negende plaats uit te slepen waarmee hij zevende werd in het dagklassement. Ralph zat er in de tweede manche goed bij na het vallen van het starthek en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed aan en reed op een vijfde plaats. Helaas remde hij toen zijn motor een keer stil waardoor hij twee plaatsen prijs moest geven. Na deze tegenslag kon hij niet meer in zijn ritme komen maar wist er toch een tiende plaats uit te slepen. Met deze resultaten eindigde hij ook op een tiende plaats in het dagklassement.

Dylan Schra kwam in actie in de MX2 Cup klasse. In de tijdtraining ging het rijden lekker met Dylan en hij wist een mooie zesde tijd op de klokken te zetten. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam de Honda van Dylan omhoog waardoor hij even van het gas af moest. Hierdoor zat hij er niet goed bij en kwam pas op een elfde plaats uit de eerste ronde. Na een aantal ronden kwam hij in het juiste ritme en begon plaatsen winst te boeken. Door het tempo strak te blijven houden tot in de slotfase wist Dylan op een nette zesde plaats over de finish te komen. 

In de tweede manche vertrok de Honda als een speer bij de start en ditmaal kwam hij op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ondanks dat het rijden lekker ging, wist hij deze positie niet vast te houden maar kwam toch op een welverdiende vierde plaats over de finish. Ook in het dagklassement eindigde hij op een vierde plaats.

Niels Dijk reed zondag de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Delfzijl. In de training waren de verschillen tussen de rijders klein en ondanks verwoede pogingen om zijn tijd te verbeteren kwam Niels niet verder dan een zeventiende tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam hij op het startveld in aanraking met de rijder naast hem waardoor hij even van het gas af moest en pas als negenentwintigste door de eerste bocht kwam. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist tijdens de eerste ronde al negen rijders te passeren. In de daaropvolgende ronden was hij al aan het strijden voor de twaalfde plaats. Verschillende keren werd er van positie gewisseld maar op een dertiende plaats rijdend schoot hij met nog twee bochten te gaan met zijn voeten van de voetsteunen en verloor daardoor nog een plaats. In de laatste bocht probeerde hij zijn verloren plaats nog terug te pakken maar kwam uiteindelijk net iets tekort en legde na een sterk gereden inhaalrace beslag op een veertiende plaats.

Gemotiveerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Helaas zat hij er niet goed bij na het vallen van het hek en tot overmaat van ramp raakte hij ook nog betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Een van de rijders lag onder de motor van Niels waarop hij snel reageerde door zijn motor snel van deze rijder af te gooien. Wel blesseerde Niels zich hierbij aan zijn duim. Ondanks alle tegenslag werd de motor snel gestart en ging hij in de aanval. Binnen een aantal ronden ging de strijd weer om de dertiende plaats. Verschillende keren wisselde hij van positie maar er kwamen nog twee snelle rijders van achter uit het veld terug naar voren en die wisten Niels nog te passeren waardoor hij moegestreden op een vijftiende plaats werd afgevlagd. Met een 14-15 in de manches eindigde Niels op een dertiende plaats in het dagklassement.

 
Drupal

© Copyright WLM Design 2019 - Privacy