WLM News

Ingvi Bjorn Birgisson gaat tot op het tandvlees.

WLM News picture

Klik op de afbeelding om een grotere versie te zien

Gemert – Vorige week ging het Nederlands Kampioenschap van start, dit weekend werden de eerste punten van het Belgische Kampioenschap verdeeld. Alle ‘Inters’ rijden bij elkaar dus de MX2 rijders moeten het opnemen tegen de zwaardere MX1 motoren. Natuurlijk geen gemakkelijk opgave maar het CreyMert Racing-duo maakte er het beste van. Voor Ludovic Brevers verliep de wedstrijd in Moerbeke-Waas helaas niet vlekkeloos, hij raakte geblesseerd tijdens de tweede manche en het is nog even afwachten hoe erg het is. Ingvi Bjorn Birgisson wist op karakter alle drie de manches uit te rijden.

Het is druk op het kleine circuit dat is uitgezet door MC Scheldeland waardoor het niet gemakkelijk is om ‘vrije’ ronden te vinden om zo een snelle tijd op de klokken te zetten. Toch gaan beide rijders vol vertrouwen de wedstrijden in, er worden in Oost-Vlaanderen drie manches van 20 minuten en een ronde gereden. Na zijn geweldige optreden in Gemert had Ludovic veel vertrouwen in deze wedstrijd. Hij kende geen beste start maar hield zich goed staande tussen de 450F-rijders. Op een 23e plaats kwam hij over de finish, daarmee werd hij als zesde MX2-rijder geklasseerd. Ingvi kwam vorige week niet door de kwalificatie en werd afgelopen week ook nog een ziek. De Ijslander wist een matige start nog weg te werken en kwam als 32e over de finish.

In de tweede manche gaat het in de tweede ronde mis met Ludovic die ten val komt en geblesseerd terug keert naar het rennerskwartier. Zijn wedstrijddag komt vroegtijdig ten einde en dat terwijl een hele nette wedstrijd rijdt en als 25e onder het zwart-wit geblokt door komt.

De laatste manche is bijzonder zwaar want het circuit heel al veel te voorduren gehad. Ingvi werkt zo hard als een paard en blijft knokken. Hij remt zijn machine even stil waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Zijn inzet wordt beloond met een 32e plaats in de afsluitende manche van een lange dag.

Volgende wedstrijd:
Volgende week staat de tweede wedstrijd van het ONK op de kalender. Deze wedstrijd wordt verreden op het mooie ciruit van de HALMAC in het Gelderse Halle.

 
Drupal

© Copyright WLM Design 2019 - Privacy